A több mint nyolcvan éves múltra visszatekintő Szegedi Szabadtéri Játékok az ország legnagyobb, legsikeresebb és Közép-Európa egyik legmeghatározóbb nyári zenés színházi fesztiválja, melyen évente közel hetvenezer ember fordul meg. Az előadások idejére a színház szerelmesei – akik közül sokan külföldről érkeznek a Szabadtérire – megtöltik a várost, köszönhető ez egyrészt a helyszín varázslatos atmoszférájának. A 12 000 négyzetméter alapterületű Dóm teret a velencei Szent Márk térhez szokták hasonlítani.

Idén szabadtéri ősbemutatóként kerül színre július 6-án, 7-én és 8-án Molnár László rendezésében a Jekyll és Hyde, a legendás hazai feldolgozás szereplőgárdájának egy részével. A főszerepet most is a rendező alakítja, Lucy Janza Kata, Emma Tunyogi Bernadett lesz.

Az ördögi sztorit Novák Ferenc új néptánc bemutatója, a Hegyen-völgyön lakodalom követi július 13-án és 14-én. A produkcióban magyarországi és határon túli együttesek, több mint 300 táncos fergeteges lakodalmat kerítenek a színpadra, kiegészülve olyan népszerű művészekkel, mint Novák Péter, Csuja Imre és Herczku Ágnes.

Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Parasztbecsület és a Bajazzók egyfelvonásos operák összművészeti koncepcióban, nemzetközi szereposztásban kerülnek színre. A vágyoperák érdekessége lesz ráadásul, hogy crossover szereposztásban láthatjuk őket: a kiváló operisták, többek között Frankó Tünde, Perencz Béla és Mester Viktória mellett a hazai musical-élet két népszerű énekese, Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté is színre lép július 27-én és 28-án.

A Csokonai Színházzal közösen létrehozott, új magyar musical, a Mária egyedülálló zenei élmény. Szarka Tamás pályájának első musicalje Vidnyánszky Attila rendezésében modern kori problémákra is reflektál. Az előadásban – melyet augusztus 3-án és 4-én láthatnak a nézők – színre lép Újhelyi Kinga, Bakos-Kiss Gábor, Mészáros Tibor, Pápai Erika és Hobo is.

Alföldi Róbert rendezésében cintányéros cudar világ költözik a Dóm térre augusztus 17-én, 18-án, 19-én és 20-án. A Mágnás Miska nem kisebb nevekkel kerül a színpadra, mint Stohl András, Molnár Piroska, László Zsolt, Znamenák István, Rácz Rita, Haja Zsolt, Náray Erika, Radnay Csilla és Szatory Dávid.

További infó: http://szegediszabadteri.hu/