Déchy részt vett a Magyar Földrajzi Társaság megalapításában, publikációival nemzetközi rangot szerzett. Hét expedíciót szervezett az Európa és Ázsia határán húzódó magashegységben. Természetföldrajzi megfigyeléseivel, gleccsereket bemutató leírásaival máig idézett, fontos tudományos eredményeket ért el. Megmászta az Elbruszt /5642 m/ és a Kazbeket /5033m/, s több jeles magyar természettudóssal együtt alapvető monográfiát tett közzé magyar és német nyelven a csodálatos magashegységről. A magyar természetvédelem egyik első apostolaként szorgalmazta a honi nemzeti parkok megalapítását.

Az előadó, Dr. Kubassek János, számos nagysikerű geográfiai tárgyú kultúrtörténeti mű szerzője a híres alpinista-kutató „nyomán” végigjárta a kaukázusi Bakszan-völgyét az Elbrusz lábáig. Déchy Mór munkásságáról több képes publikációt is készített - ezekből láthatunk szemelvényeket a vetítésen, Déchy több saját fotójával színesítve!

Időpont: 2011. április 21. (csütörtök) 18:00
Helyszín: Makadám Mérnök Klub, 1024 Budapest, Lövőház u. 37. (Millenáris)
Belépődíj: nincs

Információ és visszajelzés: Gőgös Norbert - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kép: wikipedia