A Szépművészeti Múzeum következő Múzeum+ tematikus programja március 8-án kerül megrendezésre. Témája a gasztronómia.

A két szerencsés nyertes:
AGÓCS NÓRA (Budapest)
TÓTH LÁSZLÓNÉ (Budapest - 1027)
Gratulálunk!

Részletes program:

Utazások Kulináriába - séták a gyűjteményben:
18.15 és 19.45 Festmények, korszakok, étkek és asztalok - Kiss Angéla
18.45 és 20.15 Bort, búzát, békességet! – Deme Edina
19.00. Vendég tárlatvezetőnk: Mautner Zsófia gasztroblogger (Chili & Vanilia)
19.30 és 20.45 „Adassék neki ezer kenyér” – ételek és italok a túlvilágon – Dembitz Gabriella (Múmiák testközelben kiállításon)
20.00 Vendég tárlatvezetőnk: Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője

Guided tour in English! 20.00 „Delicious Food” by Kata Kerenyi

Workshop (18.00-21.30, Márvány Csarnok):
A lila íze: asszociációs játék színekkel-illatokkal-ízekkel (foglalkozásvezető: Cser Judit)
Ehető festmények – Csillagtúra live act: készítsd el a saját Szépműs sütidet Winkler Nóra és Viczkó Bea mestercukrász (Kopenka) vezetésével
Az vagy, amit nyomtatsz, avagy azt nyomtatod, amit eszel: zöldség- és gyümölcsnyomat-készítés (foglalkozásvezető: Tettamanti Zsófia)

Ízkavalkád:
Csokoládé kóstoló a chocoMe-val
Lekvár- és chutney kóstoló az Enni jó lekvárok készítőivel
Olívaolaj kóstoló Giuseppe Scaricamazzéval (Granditalia – Ízek, élmények)
Fűszerkóstoló a Fűszerésszel

Borkóstoló és -bemutató: vendégünk a Kislaki Bormanufaktúra (Légli Géza kézműves bora)

Jazz Szalon

Ínyencségek a Remíz Kávéház és Söröző konyhájából