Balaton-felvidék I. (Balatonfüred–Balatonfőkajár)
Helyszín: Csopak, Park Villa Panzió és Konferenciaközpont
Kossuth u. 16. (bejárat az Óvoda köz felől)

Megismerendő térség: nagyjából a Balatonfőkajártól Balatonfüredig terjedő terület, azaz a Balatonfő valamint a Balaton-felvidék keleti részének nemzetközi szinten is számon tartott, rendkívül sokszínű földtani ermészeti értékei.

Időpontok: 2010. április 16–18. (péntek–vasárnap)
2010. április 23–25. (péntek–vasárnap)
2010. május 15–16. (szombat–vasárnap)
Jelentkezési határidő: 2010. március 26.
(ez egyben az előleg befizetésének határideje is)

Részvételi díj: 39.000,– Ft/fő (két részletben fizetendő)
A részvételi díj nem tartalmaz étkezést és szállást. A résztvevők a magukkal hozott hideg élelmet az elméleti oktatás helyszínén kulturált körülmények között, a Park Villa étkezőjében fogyaszthatják el. Szállás foglalására igény szerint ugyanott, igen kedvezményes áron van lehetőség (2.000,– Ft/fő/éj + 400,– Ft/fő/éj idegenfogalmi adó); ezt a jelentkezési lapon kell jelezni a szervezőknek.
A képzést kizárólag legalább 25 fő jelentkezése esetén indítjuk el!

Szükséges felszerelés: keménytáblás jegyzettömb, terepi ruházat (lehetőleg bakancs is), kis hátizsák, zseb- vagy fejlámpa, írószerszám.

Ha van: Balaton-felvidék turistatérkép (lehetőleg újabb kiadású), tájoló, fényképezőgép, geológus kalapács.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által kiállított oklevelet kapnak, és jogosulttá válnak a „Bakony–Balaton Geopark geotúra-vezető, Balaton-felvidék I. térség” megnevezés és embléma használatára, amelyet akár turisztikai tevékenységük során is hasznosíthatnak.

Jelentkezni csak írásban, a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap postai vagy e-mailen történő beküldésével lehet. A jelentkezési lap letölthető a www.bfnp.hu weboldaról.

További információ: Korbély Barnabás geológiai és barlangtani szakreferens,
Telefon: +36 30 640 9053, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kép: Korbély Barnbás, www.bfnp.hu