A főként fiatalokhoz szóló tudományos fórumról nem hiányozhat a kiemelkedő színvonalú Da Vinci Learning oktatási TV-csatorna és az Edupress Tudáspróba közös műsorhelyszíne, ahol 15:00-tól este 20:00ig izgalmas programkínálat, élő kígyó, vetélkedő és ajándékok várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Gödör Klub Akvárium termében programsorozatunk Bolyongással kezdődik egy Da Vinci Learning minta tanóra keretében Sík András planetológus kutatónk vezényletével. „A Da Vinci Learning űrkutatással foglalkozó műsorát egészítem ki a Mars- és űrkutatás legfrissebb eredményeivel. Az előadásaimat mindig gyönyörű felvételekkel és interaktivitással teszem élményszerűvé. A Kutatók Éjszakáján a családi űrutazás jegyében kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes előadással várunk mindenkit.” – mondja az ELTE bolygókutatója.

A Curiosity (Kíváncsiság) nevű Marsjárót idén ősszel bocsájtja útjára a NASA

A különleges tanóra után kezdetét veszi „Mit tudsz a felfedezőkről? Avagy tudósok és találmányok” című tudományos vetélkedő, ahol 5 iskolai csapat méri össze tudását, kreatív tudományos prezentációk, látványos fizikai kísérletek magyarázata és villámkérdések formájában. 18 órától Állatiiiii! című rendhagyó biológia óránkon a tengerszint alá kalandozunk, de a Tropicarium jóvoltából a programokon személyesen lesz jelen, Leonardo, a szivárványos boa, aki gondozója jelenlétében szívesen szerez új barátokat. A programot A Földgömb magazin exkluzív fotóbemutatója zárja, amely elkalauzol bennünket a chilei Ojos del Salado vidékére, a Föld legmagasabb vulkánjára. A vetélkedőnk és tanóráink mellett folyamatos DVL DVD vetítéssel és ajándékokkal és további meglepetésekkel várjuk a jelenlévőket!

A részletes programról

Kép: NASA