A rendezvényen a plenáris előadások keretében az ESA szakemberei tartanak áttekintő előadásokat, elsősorban a Mars Express űrszonda eredményeiről. Az áttekintések tematikus csoportosításban hangzanak el a három nap folyamán, összefoglalva a földtani, ásványtani, meteorológiai témakörök mai ismereteit, valamint a Mars belső szerkezetéről, mágneses teréről, és ionoszférájáról szerzett tudásunkat. A hosszabb prezentációk mellett a térség kutatói rövid előadásokat tartanak a bolygótudomány egyéb témaköreiben, amelyek érintik többek között a Holdnak, illetve az óriásbolygók holdjainak jellemzőit, földi meteoritkrátereket, asztrobiológiai témaköröket és a bolygótudományi űrszondák műszereinek fejlesztését.

A konferencia első napja főleg a Mars jellemzőivel foglalkozik, a második nap vegyesen dolgoz fel bolygótudományi témaköröket, a harmadik nap az űrszondás műszerfejlesztésekről, valamint a közép- és kelet-európai térségben elérhető együttműködési lehetőségekről szól. A második nap délutánján poszter szekció kezdődik, ennek részeként gyakorló űrszonda bemutatóra és bolygótérkép kiállításra is sor kerül.

Az előadások nyelve az angol.

A konferencia helyszíne:
1. nap (június 5.): MTA Könyvtár Konferenciaterem
2. nap (június 6.): MTA Kutatóház konferenciaterme (1112 Bp., Budaörsi út 45.)
3. nap (június 7.): MTA Kutatóház konferenciaterme

Regisztráció és részvétel:
-A konferencián 19 ország kutatói vesznek részt, elsősorban a szomszédos kelet-európai államokból.
-A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen kell jelezni.

A konferencia honlapja
A konferencia előzetes programja

Kép: nasaimages.org, www.konkoly.hu/MPSE/