A kiállításról nem elvonva a figyelmet, a régi kőbányák ipari épületeinek egyszerűségét, anyaghasználatát, színvilágát akarták a tervezők visszahozni, ráadásul olyan belső térképzést használtak az épületben, ami minden lépcsőfordulóban, minden lépéskor egy izgalmas, új térélményt ad. A többszintes, mintegy ezer négyzetméteres látogatóközpontban többféle élményt kínálnak az érdeklődőknek. Mindemellett az épület akadálymentesített, és technikailag is zöld gondolkodású, hűtésére és fűtésére talajhő-kollektorokat alkalmaznak.

A Verne-kabin Naprendszerünk távoli bolygóira és holdjaira repít el bennünket, megismertetve az ott zajló vulkanikus tevékenységekkel. Verne még csak a Holdra képzelt el űrutazást, ma azonban űrszondákkal már a Mars felszínét is tanulmányozni tudjuk. Jó minőségű képek állnak rendelkezésünkre a Naprendszer legvulkanikusabb égitesteiről.

Virtuális utazást tehetnek a világűrbe a Vulkán-szimulációs teremben, ahol nagyméretű síkképernyős monitorok révén egyenesen a magmatestbe repülhetnek. Ebben a teremben rögös és fonatos lávafolyás-felszínű burkolaton járhatnak a látogatók, miközben a pattogó, töredező láva hangját hallhatják, így keltve annak az illúzióját, hogy egy lávafolyam közepébe csöppentek. A Tűzhányóteremben bemutatja a Föld mélyén zajló folyamatokat, a vulkánokat felépítő kőzeteket, a vulkánok formavilágát, Európa legnagyobb vulkánja, az Etna köré csoportosítva, mely egy látványos 3D domborzati maketten látható. A Kárpát-medence terem a Pannon térség vulkanikus életét mutatja be, a termek közötti térben pedig a tűzhányók pusztító, vagy éppen építő tevékenységét ismerhetik meg. A Vulkánszínházban 20-25 perces filmeket vetítenek a világ különböző tűzhányóiról, valamint a Ság hegyről.

Szintén e projekt keretein belül újult meg a Sághegyi Múzeum és geológiai tanösvény is a partner Őrségi Nemzeti Park kiviteleztetésében.
A Sághegyi Múzeum kiállítási anyaga interaktív módon mutatja be a Ság hegy élővilágát, valamint a hegy és az itt élő ember évezredes kapcsolatát. Az ide betérők megmérhetik többek között a vulkáni kőzetek tömegét, de megtudhatják azt is, hogyan nézett ki hajdan a Ság hegy sziluettje. A Sághegyi Múzeum melletti kőparkban Magyarország jellegzetes kőzetei, és azokról rövid ismertető található. A projekt keretében épülhetett meg a gyermekek számára egy, a vulkánosság témakörét feldolgozó játszókert is, és ennek eredményeképpen ismerhetik meg a látogatók a tizenhárom állomásból álló vulkanológiai tanösvényen a Ság hegy vulkanikus működését.

A Kemenes Vulkánpark április 23-tól október 31-ig a hét hat napján, keddtől-vasárnapig 10.00 órától 18.00 óráig várja az érdeklődőket.