A beérkezett hívások száma a www.nsv.hu a főoldali számlálón és az Aktuális gyűjtés oldalon követhető figyelemmel.

A Nemzeti Segélyvonal telefonos villámgyűjtést hirdet meg a határon belüli és túli közösségek tagjai segélyezésére akkor, ha azok hirtelen bajba kerülnek (pl. árvíz, tömegszerencsétlenség). A villámgyűjtést az alapítvány kuratóriuma hirdeti meg a sajtón keresztül, az összegyűlő pénzadományokat pedig az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül juttatja célba: a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt, valamint az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

A hívásokon keresztül összegyűlő pénzadományokat a telefonszolgáltatók átutalják a Nemzeti Segélyvonal Alapítványnak, amely a karitatív szervezeteken keresztül továbbjuttatja azt a bajbajutottaknak. A technikailag többhetes pénzügyi folyamatot az alapítvány lerövidíti úgy, hogy a már beérkezett telefonhívások fedezetével gyorshitelt vesz föl az OTP Banktól a pénzadományok azonnali eljuttatásához. A pénzadományok szétosztásának részletei a honlapon követhetők.

A 1752 jelenleg a Magyar Telekom és az Invitel vonalas készülékeiről, illetve a T-Mobile hálózatából, azaz a magyar telefónia cca. 60 százalékából érhető el.

Kép: exterra