Pi élete csodálatos. Az Indiában született srác élete mesésen indul, korai kamaszévei varázslatosak, azután jön az igazi kaland: és a csoda akkor sem marad el mellőle. Yann Martel regényíró talán így találta ki; a világhírű könyvből szemkápráztató 3D-s filmet készítő Ang Lee egészen biztosan így képzelte el. A Pi élete a vadonatúj digitális technikákat egyesíti a legrégebbi filmes tudással, a mesélőkedvvel, és az eredmény igazi gyöngyszem; Karácsonykor és bármikor máskor szívet dobogtató különleges kaland.

Pi története India déli részének legszebb tartományában, a tamil többségű, franciás kultúrájú Pondicherryben kezdődik. Pi egy kisvárosi állatkert tulajdonosának legkisebb fiaként fokozatosan fedezi fel a világot, melyet különös fordulat zavar meg: a családfő úgy dönt, elhagyják otthonukat, és egy teherhajón, az összes állattal együtt, Kanadába költöznek. A hajó azonban hatalmas viharba keveredik a Csendes-óceánon, és elsüllyed. Mire a hullámok elcsendesülnek, Pi magára marad egy mentőcsónakban. Csupán egy zebra, egy sakál, egy emberszabású majom és egy bengáli tigris marad vele.

És ekkor kezdődik az igazi izgalom. Pi majd egy évet hánykolódik a végtelen tengeren. Élete sokszor hajszálon múlik, meg kell küzdenie az elemekkel, útitársaival, saját magával és még néhány meghökkentő meglepetéssel.
Varázslatos fantázia, szemkápráztató látvány, bőven áradó mesélőkedv és különleges feszültség jellemzi a Pi életét. Nem is csoda, hogy az idei Oscar-díj jelölések előtt az egyik biztos befutónak tartják – ahogy az sem, hogy máris óriási közönségsiker. A Pi élete 3D itthon december 20-tól látható a mozikban.

Megvannak a Facebook-on meghirdetett játékunk nyertesei! Gratulálunk!

Facebookon hirdetett játékonk szerencsés nyertesei, akik páros belépőt nyertek a PI ÉLETE c. film december 19-ei premier előtti vetítésre: Győri Petra

Révész Judit

Kiss Bíborka

Sándorfi Herta

Barna Zoltán

Kovács András

Vezendi Péter

Kukely György

Kérjük a nyeremények átvételével kapcsolatban vegyétek fel a kapcsolatot velünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Az idő rövidsége miatt holnap (dec 14-én) éjfélig várjuk a jelentkezést utána új nyertest sorsolunk! Köszönjük!