A program a Dráva Kapu Bemutatóközpontban található, a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás megtekintésével kezdődik. A kiállítás élményszerűen mutatja be a Dráva folyó térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. Egy nagyméretű légifotón tanulmányozható a Dráva folyó természetes és mesterséges medervándorlása is.

Őszi kikerics

A kiállítás megtekintését követően a program résztvevői a bemutatóközponthoz tartozó állattartó telepen őshonos magyar háziállatokkal – rackajuhokkal, mangalicákkal, ősi magyar baromfifajtákkal – ismerkedhetnek meg. Az állatbemutatót túra követi, amely őszi kikericsekkel tarkított réten, keményfa ligeterdőn vezet át. A túrázók megismerkedhetnek a drávaszentesi „Üde rétek” történetével és különleges élővilágával, valamint a réten legelésző szürkemarha gulyával is találkozhatnak. A Rinya-patak árterén kialakított madármegfigyelő toronynál madarak (gémek, kócsagok) megfigyelésére is lehetőség nyílik, sőt kis szerencsével a fokozottan védett rétisas is megpillantható.

Rackajuh

Helyszín, időpont: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs-Drávaszentes, 10:00 óra (gyülekező: 9:45-kor)
GPS: N45°59,460' E17°25,314'
Túra hossza, időtartama: 5 km, 3-4 óra
Részvételi díj: 450 Ft/fő

Hasznos:
Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

Információ, bejelentkezés csoportoknak: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ddnp.hu

kép: Antli István, wikipedia: Jan Mehlich, Pellinger Attila