A Pro Minoritate Alapítvány, a Corvinus Egyetem BCE Innovációs Központja, az Interregio Fórum Egyesület és a Forum Institute közös szociográfia, szociofotó és szociofilm kategóriában kiírt pályázatának díjátadó ünnepségére és kiállítás megnyitójára 2012. november 7-én került sor a DocuArt Kocsiszínben.

A három kategóriában A Földgömb két másik állandó szerzője is dobogós helyet ért el. Tamáska Máté szociográfia kategóriában vehetette át írásaiért az 1. díjat, míg Kerekes István a szociofotó kategóriában 2. helyezést ért el. A Földgömb magazint a szociográfia és a szociofotó zsűri közös javaslatára több társadalmi témájú riportjáért, képsorozatáért részesítették különdíjban. Az oklevél és a plakett átvétele után Nagy Balázs főszerkesztő üdvözölte az alkotókat és a díjazottakat. A rendezvény kiállítás megnyitóval és fogadással zárult, de lehetőség volt a szociofilm kategóriában indult alkotásokba is betekinteni.

Utóbbi kategória nyertese a Kis Anna rendezésében készült remek film a Budapesten élő török közösségről: “Allah minden napján szaladnak a lovak”