A több mint 650 gyönyörű, színes fotóval illusztrált kiadványban az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő összes helyszín megtalálható, most kiegészítve a 2009-2010-es "újoncokkal" is. Ez összesen 911 látnivaló bemutatását jelenti, mindegyikhez csatolt térképpel, a legfontosabb adatokkal és kulturális érdekességekkel kísérve.

A Taj Mahal Agrában

Többek közt a gízai piramisok a Taj Mahal, a perui Machu Picchu, vagy a magyar helyszínek közül a pannonhalmi bencés főapátság és a tokaji történelmi borvidék. Jó érzés felfedezni, hogy e különleges, értékes helyek nem csak az egzotikus, távoli országokban léteznek, hanem közvetlen környezetünkben és Európa tájain is megtalálhatók.

A Pannonhalmi Bencés Apátság látképe

Az új helyszínek közt találhatók: Vutaj (Kína), Herkules tornya (Spanyolország), Dolomitok (Olaszország), Albi püspökvárosa (Franciaország), Amszterdam 17. századi csatornarendszere (Hollandia), Hahö és Jangdong középkori falvai (Koreai Köztársaság)

Amszterdami látvány

A különleges látnivalókat a Világörökség rang odaítélésének éve szerint felsorakoztató gyűjteményes könyv magyar kiadásának egyetlen hibája a szakmai lektorálás hiánya, ami különösen a természeti értékek magyarázatánál szúr szemet. Mi az alcímet is módosítanánk: Az emberiség kulturális és a Föld természeti értékei.

Világörökség
Az emberiség kulturális és természeti értékei
Második, bővített kiadás
Kiadja a Partvonal Kiadó

Képek: http://mustvisitplacesinindia.blogspot.com, wikipedia, http://www.digitalapoptosis.com