...és még rengeteg látnivaló várta a látogatókat a rendezvényen, amelyen a hazai kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok és a legnagyobb magyar innovációk mutatkoztak be. Az eseményen egy világrekordnak is szemtanúi lehetettek az érdeklődők, az Óbudai Egyetem képviselői ugyanis új csúcsot állítottak be tésztahídjukkal, amit 611,8kg terhelés alatt roppantottak össze.


„A hatalmas érdeklődés és az esemény nagy sikere is mutatja, hogy a tudomány kortól függetlenül, mindenki számára képes izgalmas felfedezést kínálni. Legnagyobb örömünk, hogy ilyen tömeget sikerült megmozgatnunk a tudományok hívószavával, így sikerült bebizonyítanunk, hogy a mai családokban is fontos értéket képvisel a híres magyar mérnökképzés és természettudományos ismeretek és megfelelő módon megszólítva a fiatalokat vissza tudjuk őket csalogatni az ország jövője szempontjából fontos pályákra” – mondta Bartók Marcell, a Tudományok Hídja megálmodója és főszervezője, a The Hyperion Group ügyvezető igazgatója.


Az ELMŰ főtámogatásával megrendezett rendezvény egyik fénypontjaként az Óbudai Egyetem tésztahíd-terhelés világcsúcskísérletet is bejelentett. A tésztából épített hidak és tartószerkezetek versengése több évtizedes hagyományokkal rendelkezik, ilyen versenyt több európai és tengeren túli mérnökképző intézményben rendeznek. A világ eddigi legjobb eredményét Márkos Szilárd Attila, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának hallgatója érte el a „RECCS-2011” tésztahíd építő világbajnokságon, akkor a nem egészen 1 kg-os spagetti-szerkezet 578,2 kg terhelésnél tört csak össze. A Tudományok Hídján nagy érdeklődés mellett ugyanő kísérelte meg új rekord felállítását, amely sikerrel járt, így az új világcsúcs: 611,8kg.

A Tudományok Hídja szakmai támogatói között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mellett jelen vannak a legnagyobb magyarországi kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok, kutatóegyetemek és a Magyar Innovációs Szövetség. A sikeres eseményen együtműködő intézményként jelen volt a Földgömb Magazin és a Magyar Földrajzi Társaság is.

Kép: LWp Kommunikáció, Harangi Szabolcs - http://tuzhanyo.blogspot.com