Múzeumok Éjszakája a Vulkánparkban
Június 22.-én a Múzeumok Éjszakája alkalmából 18 és 22 óra között lebilincselő programsorozattal készül a celldömölki Kemenes Vulkánpark. Programjaira meginvitálták a Ság hegyet építő 7 ördögöt és minden ördögök legnagyobbikát, Lucifert is. Az általuk, a Föld mélyéről hozott sötétségben, a kráter szájából újra és újra kitörő tüzes lángok adnak majd némi fényt az éjszakában. Ha valaki elég bátor, és nem fél a sötétben vagy épp az ördögöktől, akkor feltétlenül itt a helye ezen az estén, mert garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.
Most kiderül, hogy mi történik éjszaka a beton falak között!
Részletek

Szent Iván éj a Hortobágyon
A Hortobágyon sem, ahol Szent Iván napját megelőző hétvégén, június 22-én jó néhányat felelevenítenek a jeles nap szokásaiból, kiegészülve a hortobágyi hagyományokkal. Kedvcsinálónak néhány ízelítő az izgalmas programból, melyben gyerekek és felnőttek egyaránt választhat:
Hortobágyi pásztorok mindennapjai, eszközbemutatás csikósruhában, pusztai vírtusok, melybe az érdeklődők is bekapcsolódhatnak
Szent Iván éji máglya gyújtása a boszorkányok és sárkányok távoltartására, tűzugrás
Ismerkedés a pusztában gyűjtött gyógynövényekkel, azok illatával, főzetével
Csillagnézés pásztorszemmel, a hortobágyi éjszakai égbolt titkainak fürkészése
Arcfestés az éjszakai állatkák mintájára, kézműves foglalkozás
Boszorkánybaba készítés, melyet a Szent Iván éji máglyán elégetve megvédhetjük magunkat
Sötétben világító, csak ezen az egy éjszakán nyíló varázsvirág keresés tündérlámpással, melyre, ha rálelünk, a legenda szerint érteni fogunk az állatok nyelvén
Ezen az éjszakán megnyílnak a világok közti kapuk, a varázslények ellátogatnak a mi világunkba,
akiket kemencénkben sütött finomságokkal vendégelünk meg!
Részletek

Barlangok Napja
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága Barlangok Napja alkalmából színes és interaktív rendezvénnyel várja a közönséget. A jeles nap alkalmából az Abaligeti-barlang előtti területen, a Denevérmúzeumban és Abaliget településen élményt adó interaktív bemutatókon ismerhetik meg a résztvevők a barlangok világát, a barlangászat történetét, a barlangkutatás eszközeit. A programon a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, valamint barlangászattal, barlangkutatással foglalkozó intézmények, szervezetek mutatják be tevékenységüket, illetve tartanak érdekes foglalkozásokat.
A nap folyamán a rendezvényre ellátogatók 50% kedvezménnyel tekinthetik meg az Abaligeti-barlangot és a Denevérmúzeumot!
Június 22-én a pécsi Tettyei Mésztufa-barlang 20% kedvezménnyel látogatható!
Részletek

A Tettyei Mésztufa-barlang