A Magyar Dinoszaurusz Alapítvány gondozásában megjelent, szakmailag hiteles, színes ábrákkal illusztrált könyv elrepít minket egy 85 millió évvel ezelőtti világba, mely valahol az egykori, kréta időszaki európai szigetvilág részeként létezett. A 64 oldalas munkából számos kérdésre kaphatunk választ, például hogy milyen dinoszauruszok éltek egykor hazánk területén, mivel is foglalkoznak pontosan a paleontológusok, vagy hogy mi minden befolyásolja azt, hogy több millió évvel ezelőtt élt élőlények csontjai ilyen jól megőrződjenek.

Bakonydraco galaczi

Külön fejezetben szerepelnek a bakonyi lelőhelyen felfedezett és csak onnan ismert új fajok, melyeket Pecsics Tibor tollából részletesen kidolgozott rekonstrukciók kísérnek.
Tizenöt év kemény, olykor a terepen, olykor a laboratóriumban folytatott kutatását és az elért eredményeket összegzi a könyv közérthető, ismeretterjesztő formában.

A könyvben nem csak az egykor itt élt dinoszauruszokkal, hanem a velük együtt előforduló más állatokkal (halak, kétéltűek, gyíkok, pteroszauruszok, krokodilok) és a rendkívül változatos növényvilággal is megismerkedhetünk.

A Szerzők 15-20 évvel ezelőtt gyerekként, tizenévesként még maguk is ehhez a könyvhöz hasonlóakat lapozgatva arról álmodoztak, hogy egyszer ők is ennek a szakmának szentelhetik az életüket. Reméljük, hogy ez a könyv ugyanígy inspirálja majd a jövő őslénykutatóit is.
A bakonyi dinoszauruszok csodálatos világa című, limitált példányszámban megjelent könyv a Magyar Dinoszaurusz Alapítvány honlapján rendelhető meg (http://magyardinoszaurusz.hu/souvenirs-hu/).

Szerzők: Ősi Attila, Makádi László, Botfalvai Gábor, Bodor Emese
Kiadó: Magyar dinoszaurusz Alapítvány