sült csirkés – ropogós bundájú csirkedarabok sorakoznak a rácson, a szerkezetbe épített vagy mellé helyezett gázon, bő olajban sül folyamatosan az áru. Általában ragacsos rizst és csípős szószt kínálnak hozzá.

iszán kolbászos– sok rizsből és kevés húsból gyúrt, az ország észak-keleti régiójából származó étel, amit kis golyók vagy kolbászkák formájában árusítanak. Egy fehér, kopott lavórban faszén parázslik, azon rács, rajta pirulnak a dundi falatok. Chilis, gyömbéres és káposztás körítéssel adják.

húsos – az üvegpultban lógó főtt vagy sült disznódarabokból, esetleg nyers darálékból, húsleves alap lé, és fűszerek vagy zöldségek hozzáadásával pillanatok alatt elkészíti a rendelést. Jellemző kiegészítője két kopott mély alumínium nyeles-lábos és egy kempinggáz.

beles – motor elejére szerelt kétkerekű taliga, amin kettévágott olajoshordóban parázsló faszénen pirulnak a különböző bél- és belsőségdarabok. Körülötte mindig nagy a füst.

leveses – egy nagy lábost süllyesztettek a kerekes szerkezetbe, amiben két fajta alaplevet tartanak folyton melegen. Ebben főzik meg pillanatok alatt a kiválasztott leveshez a rizs alapú tésztát, a felszecskázott zöldségeket, adnak hozzá tojást, főtt belet, vérdarabokat, raguvá sűrített húst vagy ipari pépből készített golyót. Némelyik halászlére szakosodott. A kókusztejes sűrű hallevet tésztára merik, arra pakolhatunk a savanyított vagy a nyers zöldségek közül.

sült tésztás – kocsikeréknyi, enyhén megdöntött fémlapon készül a nagyon népszerű sült tészta, a pad thai. Tojás, csirke, garnéla, vagy kagyló hozzáadásával, apróra vágott tofuval és szárított garnélarákkal készülő ételt őrölt chilivel vagy ecetes paprikával tudjuk tovább ízesíteni.

palacsintás – két fémlap található a kocsi közepén, arra kenik a tésztát és teszik bele a kért tölteléket, ami ívelhet a csokis banántól a majonézes parizer csíkokig. Némelyik árus sült fürjtojásokat is kínál, magában csemege gyanánt.

gyümölcsös – kerekekre szerelt, félig jéggel feltöltött, felül nyitható, üvegvitrin, amiben különböző szeletelt vagy előre kiporciózott gyümölcsök vannak – dinnye, mangó, ananász, guava és még aminek éppen szezonja van.

bogaras-édességes– üvegbúra vagy fémvázra húzott fólia alatt 8-10 tálca, különböző tartalommal. Vannak bogarak, kukacok, lárvák és mellette kockákra vágott, kókusztej vagy rizs alapú zselatinos édességek.

kókuszfagyis – kerekekre szerelt fém bödön, amiből a kókuszos fagyit mérik. Adják műanyag pohárba a tetején néhány szem mogyoróval vagy porciózhatják puha bagett-szerű fehér kenyérbe is.

Szöveg: Kundermann Balázs

Kép: kundermann.hu