A hóborította erdőségekben romantikus ösvények csábítanak téli sétára. A napok csendes folyását, a hangulatos alpesi kunyhók vendégszeretetét már a századforduló korában is nagyra értékelték a művészek, költők és gondolkodók. A letűnt korok elegáns légköre mind a mai napig érezhető és felfedezhető. Így a Bécsi-Alpokban a jelenkor vendégeinek is egyedülálló kikapcsolódásban lehet része. A tökéletes ellazulásról tágas wellnessoázisok és romantikus hegyi kunyhók, szórakoztató népszokások és izgalmas télisport-lehetőségek gondoskodnak.

Szakértelem és hagyományok

A Bécsi-Alpok régió komoly hagyományokkal rendelkezik a nagyszabású sportesemények terén, és az újításokat illetően is mindig az élvonalba tartozott. Semmering a 20. század elején Ausztria egyik legkedveltebb és kimondottan nagyvilági hangulatú nyári és téli üdülőhelye volt. Emellett a női sí-világkupa egyik leglátványosabb versenyének is a Bécsi-Alpok ad otthont: idén a Semmering „Varázshegyen” de­cember 28–29-én kerül sor az óriás-­műlesiklásra és az éjszakai műlesiklásra.

Otthonos és nagyvonalú: Mönichkirchen

Nagyszerű helyszín mindazoknak, akik a síüdülés alkalmával a családias légkörre vágynak. Enyhe lejtésű kezdőpályák, egy profi fekete pálya, három síiskola és kedvező árak gondoskodnak a tökéletes családi kikapcsolódásról. A vendégeket két, védőburokkal felszerelt, négyszemélyes ülőfelvonó szállítja a sípályákhoz. A jól kiépített hóágyúrendszer hóbiztos téli élményeket garantál decembertől márciusig. A sífutás kedvelői bekapcsolódhatnak a Wechsel-Semmering panorámás sífutópályára. Emellett egy 2 kilométer hosszú szánkópálya és 5 kilométernyi, jól karbantartott téli túraútvonal várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Egy Schneeberg mindenkinek

Csodálatos családi lesiklópályák, hóbiztos és tökéletesen karbantartott sípályák, vadonatúj „Salamander gyermekbirodalom” és első osztályú vendéglátóhelyek várják a vendégeket a Schneeberg Salamander síterepén. A legkisebb vendégeket számos újdonság várja: az idei téli szezontól egy varázsszőnyeg, gyakorlólift, valamint egy mesefigurákkal és KRESZ-táblákkal kialakított szlalompálya áll az apróságok rendelkezésére. A Schneeberg síiskola oktatásain a gyermekek játékos módon sajátíthatják el a síelés és a snowboardozás alapjait, miközben a szülők is átadhatják magukat a tél kínálta örömöknek. A Schneeberg lábánál található síterep az új hóágyúrendszernek köszönhetően kifejezetten hóbiztosnak mondható.

Információ: Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.wieneralpen.at