A „Feketén-Fehéren – itt vagyunk!” című, az Európai Integrációs Alap/Belügyminisztérium által támogatott 2011-ben induló országos kutatási és kommunikációs projekt egyik fő célja a hazánkban élő afrikai bevándorlókkal kapcsolatos kép megalkotása, valamint az érintettek motivációinak, életútjainak és integrációs körülményeinek feltárása. A projekt legfőbb törekvése a jelen helyzet megismertetése a közvéleménnyel, azon belül is kiemelt hangsúlyt fektetve a Játékosokra, a jövő generációja tájékozottságának és tudásának bővítésére, akik így jártasságot szerezhetnek a migrációs kérdésekkel kapcsolatban.


A projekt egyik elemeként született meg az Immigropoly elnevezésű játék, melynek célja, hogy a kiválasztott afrikai karaktert különböző útvonalakon keresztül kell legálisan eljuttatni Európába, illetve, hogy az út során a játékosok minél többet olvassanak az érintett városokról, egy-egy állomás érdekességeiről, a lenyűgöző afrikai tájakról, a vándorlásról, az Európai Unió bevándorlással kapcsolatos politikájáról.

Ezáltal játszva bővíthetők a migrációval, Afrikával és az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek. Továbbá a helyes válaszokért cserébe a játékosok pontszámot kapnak, melyet 2011. december 19-ei állás szerint összesítenek, és minden útvonalon a három legtöbb abszolút pontszámot összegyűjtő versenyzőt a Publikon Kiadó egy-egy értékes könyvcsomagjával jutalmazzák.

A játékot az alábbi linken lehet kipróbálni: http://immigropoly.ittvagyunk.eu/

Sok sikert és kellemes játékot kívánunk!