A hó birodalma: Hochkar bei Göstling/Ybbs
Az 1800 méteres Hochkar a leghóbiztosabb és legmagasabb alpesi centrum Kelet-Ausztriában. 18 kilométernyi sípályát és 9 modern felvonót kínál a vendégeknek, valamint tökéletesen karbantartott sí­pályákat egészen április elejéig. A nyugalomra vágyók számtalan téli túraútvonal közül válogathatnak, vezetett hótalpas túrákon vehetnek részt, vagy a Hochreit fennsík sífutópályáin tehetik próbára kitartásukat.

A panorámahegy: Mariazeller-Gemeindealpe bei Mitterbach
A Gemeindealpe elsősorban arról híres, hogy lélegzetelállító panorámát kínál a környező tájra.
A síterepen 13 kilométernyi, különböző nehézségi fokú sípálya és két modern ülőfelvonó, valamint
10 kilométernyi sífutópálya várja a vendégeket. A gyakorlottak megpróbálkozhatnak a fekete pályával, amely 70%-os lejtésével Alsó-Ausztria legmeredekebb sípályája. Aki gyermekekkel síelne vagy bizonytalanul mozog a síléceken, a 8 kilométer hosszú, enyhe lejtésű családi lesiklópályán garantáltan biztonságban érzi majd magát. Ez egyben egész Alsó-Ausztria leghosszabb családi sípályája.

Az Ötscher-falu: Lackenhof am Ötscher
Sílécekkel egészen a bejárati ajtóig: a vendégek itt a szálláshelyük ajtaján kilépve azonnal a síterep kellős közepén találhatják magukat, mert az Ötscher lábánál található otthonos és családias hegyi falucskában a szállodák és a panziók közvetlenül a sípálya mellett találhatóak. Kilenc felvonó gondoskodik róla, hogy a síelők feljussanak a 19 kilométernyi sípálya tetejére. A gyakorlott síelők a sebességmérővel is felszerelt versenypályán mérhetik le gyorsaságukat, míg free­stylerek a hóparkban gyakorolhatják a legújabb trükköket. A sífutókra több mint 21 kilométernyi jelzett sífutópálya vár három különböző nehézségi fokban, míg téli sétára 10 kilométernyi karbantartott túraútvonalon indulhatunk útnak.
A családi paradicsom: Annaberg Annaberg álomszerű fekvéssel büszkélkedhet, és kínálatában szinte mindenki megtalálhatja, amit keres: FIS-versenyeknek is otthont adó sípályák vagy buckáspálya várja a virtuóz síelőket és snowboardosokat, lendületes hegyoldalak a hobbisíelőket és enyhe lejtésű sípályák a családokat és a kezdőket. Kilenc modern felvonó és 20 kilométernyi sípálya áll a vendégek rendelkezésére. Valamennyi felvonó chipkártyával működik, így könnyedén kezelhető. Ezenkívül 18 kilométernyi sífutópálya, lovas szános kirándulás és hótalpas túrázás szerepel még a kínálatban.

Információ és prospektusrendelés: Mostviertel Tourismus GmbH | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.mostviertel.info
További információk a Wintercard Niederösterreich síbérletről: www.wintercard.at | www.also-ausztria.info | www.facebook.com/AlsoAusztria