Július 12-13-án a BESTILLO udvarán ugyanis minden a barackról fog szólni. Barackos ételeket főz az Anyukám mondta és reneszánsz falatokat kóstolhatsz Fűszeres Eszternél. Azt is meglátjuk, mit tud kezdeni egy illatséf a baracklekváros üstökből felszálló, ínycsiklandó illattal. Egész napos családi, gasztro- és zenei programokra, beszélgetésekre, kellemes találkozásokra számíthatsz a két napos Vigasságon és élménypiacon. A kicsiknek Rutkai Bori, a nagyoknak a Budapest Bár zenél szombaton, hogy vasárnap mindenki örömére a Kistehénnel ünnepelhessük a nyarat.

Nyári, zenés-evős-ivós fesztiválból sok van. Olyanból viszont kevés, ahol rendezők magasra tették a mércét – és az instant fesztiválgagyi helyett mindenben – zenében, programban, gasztronómiában, kézműves termékekben és emberi találkozásokban is – a valódi minőségre és az állandó értékekre helyezik a hangsúlyt. Figyeld honlapunkat, kövesd a Facebook oldalunkat (hivatkozás) iratkozz fel a hírlevelünkre ITT, hogy elsőként értesülj a 3. Gönci Barack Vigasság részletes programjáról!

A göncibarack-ültetvényeken a tavasz megállíthatatlanul bontogatja a virágok szirmait. Látnátok most a fákat! Habos, pasztellszínű ruhába öltöztek. Itt, a zempléni dombok alján, Boldogkőváralján a természet minden rezdülése érezhető és ahogy minden egyes nappal közelebb kerülünk az érett gyümölcshöz, úgy közeleg az újabb Gönci Barack Vigasság ideje is. Mert a barackszüret egyenlő a lekvárfőzéssel, a barackos ételekkel való kísérletezéssel, a nagybetűs Nyárral és a Gönci Barack Vigassággal. Mi már nagyon várjuk, és ha kiderül, milyen meglepetéseket tartogatunk nektek idén, akkor ti is várni fogjátok!

Annyit elárulunk, hogy idén még barackosabb és még barátságosabb lesz a Vigasság. Érkezéskor mindenki kap egy barackot – abban a halmazállapotban, amilyenben szeretné. A gyermek- és családi programok mellett erős lesz a zenei és a gasztronómiai felhozatal is. Bár megfogadtuk, hogy egyelőre nem megyünk bele a részletekbe, egyszerűen nem bírjuk magunkban tartani: többek közt velünk lesz az Anyukám mondta csapata. Így azok, akik még nem jártak náluk, csak hallották a hírüket, most különlegesen szép környezetben próbálhatják ki a főztjüket. (Akik ismerik őket, azoknak nem üzenünk semmit, ők úgyis tudják.)

Korábbi cikkünk a gönci barackról