Először lazíts ki minden szűkítő szalagot a zsákodon, csúsztasd be a motyó legaljára a hálózsákod. Használd, ha van hozzá ún. kompressziós zsák, vagyis a tok, amiben néhány heveder segítségével kisebbre tömörítheted a hálózsákot. Az efféle tömörítőzsák a ruhák pakolásához is jól jöhet. A sátor a hátadhoz közel kerüljön. A sátor fölé jöhetnek a legnehezebb dolgok: ennivaló, üzemanyag, ha főzőt használsz, vízszűrő, stb. Ezek a derék és a váll magassága közé essenek. Aztán jöhetnek a ruhák háttól távolabb. Igyekezz minden helyet kitölteni, ne legyenek üres terek. Oldalt begyűrhetők a sátorrudak, cövekek, palackok, külső zsebben pedig a gyakran elővett tárgyak, pl. a vizes palack, napi szendvics, szelet.

Rövidebb táborozáson kipróbálhatod az újrahasznosított grillezőt. A faszenet bele is pakolhatod, a füleket csak használat előtt hajtsd ki, hogy textil ne sérüljön a pakkban. Ne felejtsd el lehozni a hegyről! És csak sátoron kívül használd!...

A gyufa életmentő eszköz lehet, ha forró teára, levesre, átmelegítő tűzre van szükség. Amennyiben elázott, csak nézhetjük. Vízhatlanul csomagold, a tetejére ráragasztható a dörzspapír.

Ha a területünk az átlagosnál kullancsosabb, érdemes lehet a ruhákat időnként átgurigatni a szöszmöszös gurival.

Ha a természetben is igényesen főznél, jól pakolhatók és könnyűek ezek a cukorkás dobozok.

Fotó: ourcamplife