2 éves szervező munka után megkezdődött a regisztáráció a Fjällräven Vándortúrára (2014. augusztus 25-30)! Az ötletgazda Beszédes Zsolt a Fjällräven magyarországi képviseletvezetője. Zsolt nem csak a tudomány lelkes támogatója – mely elismeréseként a Felfedezők Napján Tudománymecénás-díjjal köszönte meg alapítványunk eddigi támogatását! Személyes elkötelezettsége, természet szeretete sarkalja arra, hogy az outdoor tevékenységeket népszerűsítse hazánkban. E sokéves munka gyümölcse a nyár végén induló 5 napos Fjällräven Vándortúra, amely a Magyarországon ma is létező vándortúrázást szeretné más dimenzióba emelni, azokban is kedvet ébresztve a természetjáráshoz, akik eddig még nem álltak fel kényelmes karosszékükből.

Miben más ez, mint amit itthon megszokhattunk? A szervezők a részvételi díj fejében gondoskodnak mindenről, ami esetleg eddig sokakat eltántorított egy többnapos túrázástól. Biztosítják az élemiszert, a transzfert a kiinduló pontra, a csomagmegőrzést a célnál, a balesetbiztosítást, a gázpalackot, a szálláshelyeket, esténként melegételt. És hogy a kísérő családtagoknak is kedvet csináljanak, a célnál igen kedvezményes kempingezési lehetőséget biztosítanak egész hétre. A 110 km-es túra során nem kell szintidőt teljesíteni! Mindenki, aki megteszi a teljes távot jutalomban részesül! Ez az 5 nap a hegyekről, a fákról, a patakokról, rólunk és a jókedvről szól majd. Több napra, több éjszakára belevetni magunkat a természetbe, sátorozni, olyan meghatározó élmény, ami nemcsak testi, lelki, de szellemi megújulást is hozhat. Óriási buli és folyamatos sport egyben, a legjobb edzőteremben, magában a természetben! A Fjällräven Vándortúrán 5 napon keresztül, naponta meghatározott távokat kell majd megtenni. A túra két fontos alapszabálya, hogy mindenki maga viszi a felszerelését és sátorban alszik. A szálláshelyek kempingek, vagy sátrazásra kijelölt területek lesznek. Felsőtárkányban a célnál egy önfeledt koncert és pihenés vár majd mindenkit! A Fjällräven Vándortúrán a részvétel előzetes regisztrációhoz köttött. A részvételi díj 19 990 Ft.

A résztvevők közül egy valaki a 2015-ös svédországi Classicra jogosító regisztrációt nyer majd, mely magában foglalja az utazás költségeit is.

A Fjallraven Vándortúra útvonala:
1. nap: RAJT: Aggtelek – Gömörszőlős → Távolság: 21,6 km
2. nap: Gömörszőlős – Uppony → Távolság: 24,3 km
3. nap: Uppony – Szentlélek → Távolság: 18 km
4. nap: Szentlélek – Hollóstető → Távolság: 22,4 km
5. nap: Hollóstető – CÉL: Felsőtárkány → Távolság: 22,3 km

Mindenki, aki áthalad a Fjällräven Vándortúra célvonalán, legyen gyors vagy lassú, öreg vagy fiatal, egy különleges élménnyel lesz gazdagabb. A Vándortúra céljában, Felsőtárkányban egy közös bulin fogjuk megünnepelni a táv teljesítőit. A családtagok, barátok, kísérők pedig a célban kialakított táborban várhatják a fáradt vándorokat.

További információk itt!