„Mióta az eszemet tudom, mindig beöltöztem, és nagyon vártam a busójárást. Nem tudom elképzelni, hogy egy mohácsi fiú ne ugyanígy gondolkodna... – mondja Hafner Miklós busómaszkfaragó, az egykori főbusó unokája. – Aki igazán tudja, miről szól ez az érzés, át fogja adni a gyermekeinek is!”

A kép címét Dr. Jerry T. Bonnell, a NASA Goddard Űrközpontjának asztrofizikus-munkatársa adta, és honlapjukon a Nap csillagászati felvételeként publikálta.

Telihold idején a zarándokok lótuszvirágot helyeznek el ajándékul Buddhának a sztúpák (más néven a dagobák) lábazatán. A makákók ilyenkor nyüzsögnek a környéken, mivel a virágok szirmait letépegetve, előszeretettel fogyasztják el azok magvait.

Kréta szigete növényzeti szempontból Európa egyik leggazdagabb területe: 1400 fajjal rendelkezik, aminek 10%-a endemikus, azaz kizárólag ezen a szigeten fordul elő.

Fotó: Bielik István

Egy eddig számomra ismeretlen, mély, morajló hangot hallva, sietve léptem ki az épületből. A lemenő Nap sárga fénye egy tank sziluettjét rajzolta körbe, rajta ünneplő, csatától zilált katonákkal. A harckocsit egy már régóta ostromolt támaszpontról zsákmányolták. A felkelők által frissen...

Fotó: Frederik Viezens ©Shutterstock

Tériszonyban szenvedők kíméljenek!

Vadregényes és csodaszép. Igaz, máshol van magasabb, hosszabb és hatalmasabb, ám egyetlen más ország sem hordozza ilyen változatosságban a vízeséseket, fjordokat és égbe törő sziklafalakat.

A 44 nemzeti parkban egymást érik a természet remekművei, de közülük is kiemelkedik néhány...

Van az a fénymennyiség, ami a legsötétebb estéken is mosolyt tud varázsolni... Legalábbis a lengyelek receptje szerint. A hozzávalók: történelmi épületek, temérdek LED- és lézerfény, tetemes tervezőmunka, szerelők garmadája és csipetnyi kreativitás

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink