Filmbeszámoló az eseményről...

...és a fényképezőgép lencséjén keresztül...

Barlangi Földgömbtörténet-mesélés

A Mátyás-hegyi barlang kúszós-mászós túrája mellett a Pálvölgyi barlang kiépített részein a Földgömb készítői rendhagyó barlanglátogatás keretében – a járatokban felállított projektorok segítségével – a 20. sz. eleji lapindulás, a legendás idők, a 10 évvel ezelőtti újjáéledés és a jelen eseményeiről meséltek.

Németh Imre, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Környezeti Nevelés Osztályának vezetője épp a Földgömb főszerkesztőjének adja át születésnapi ajándékát
Dr. Szabó József, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke

Este a kőfejtőben felállított hatalmas sátorban a Magyar Földrajzi Társaság elnöke, Dr. Szabó József, és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium osztályvezetője, Németh Imre köszöntője után – DJ Zöld zenéjével fűszerezve – szerzőink az elmúlt 3 év kivetített beszédes képeihez fűztek keresetlen kommentárokat.

Fotós produkciók: Gárdi Balázs békásmegyeri képét Wachsler Tamás kommentálja
Szabó Anna a Föld keletkezéséről mesél, szerzőink elképedve figyelnek

Szabó Anna erdélyi mesemondó a Föld keletkezésének sajátos szemszögű értelmezését adta, és különleges terepeket járó fotósainkkal, szerzőinkkel készített nem mindennapi interjúkat.
A pincepörkölt bográcsban gőzölgött, volt lecsó, tokaji furmint és minőségi pálinkák. Felléptek bordalnokok, előkerült egy igen komoly torta, a vigasság pedig éjfél előtt nem is érhetett véget..

Sátoros ünnep
A kőfejtő sátrában éjszakába nyúlt az esemény