Fagyos terep, hosszú sötétség és erős széllökések – sokak számára nem ezek a túrázás ideális körülményei, ám a Fjällräven szerint egy sarkköri expedíció megismételhetetlen élményt nyújthat minden természetszerető ember számára. Annak érdekében, hogy az amatőr túrázók is felfedezhessék az Északi-sark mesés tájait, a svéd outdoor márka elindította a Fjällräven Polart, amelynek keretében a világ különböző régióiból kiválasztott résztvevők szakértői segítséggel járhatják be a bolygó egyik legizgalmasabb túraútvonalát.

Két év kihagyás után idén ismét indul az expedíció: az érdeklődők október 24-én 16 órától élőben nézhetik meg a Fjällräven Polar bejelentését ide a polar.fjallraven.com oldalon, ahol kiderülnek a jelentkezés pontos feltételei, és a megújult, 300 kilométer hosszú túraútvonal részletei is.

A pályázóknak a jelentkezési időszakban különböző kihívásokat kell teljesíteniük, képes vagy videós formában beszámolva motivációikról, félelmeik legyőzéséről és fenntartható életmódjukról. A jelentkezők közül idén novemberben a Fjällräven által felkért zsűri választja ki azt a húsz szerencsés nyertest, akik jövő tavasszal csatlakozhatnak az expedícióhoz.

„A Fjällräven Polar szépsége, hogy összehoz húsz, a világ különböző tájairól érkező természetbarát embert, akik a mindennapokból kiszakadva együtt élhetik át ezt az életre szóló élményt. Napjainkban nagyon ritkán van alkalmunk részt venni ilyen outdoor kalandokon, ám ez az expedíció is igazolja majd, hogy a megfelelő felszereléssel és tudással akár a sarkköri túrák is bárki számára élvezetesek lehetnek” – mondta Carl Hård af Segerstad, a Fjällräven nemzetközi eseménymenedzsere és outdoor szakértője.

A Fjällräven Polar útvonala Lappföldtől a norvég fjordokig vezet, 200 kilométerrel a sarkkör felett. A résztvevők – egy átfogó képzést követően – hat nap alatt tökéletesítik túlélési képességeiket a zord vadonban, kutyaszánnal járják be a varázslatos tájat, és öt éjszakát töltenek sátrukban a szabad ég alatt. A kalandhoz a világ számos tájáról csatlakoznak természetjárók, ám a résztvevők nem csupán egymással, hanem a szánhúzó kutyákkal is barátságot köthetnek, akik gondozása az utazás során teljes egészében a túrázók felelőssége. A szervezők minden eszközt és szaktudást biztosítanak ahhoz, hogy a vállalkozó kedvűek átéljék életük legizgalmasabb élményét, és felfedezzék a Föld egyik utolsó érintetlen természeti tájegységét.

További információk és a jelentkezés feltételei ide kattitva olvashatók!