Immár 9 éve, hogy először jártam végig a "királyok útját" (Kungsleden) a Fjällräven Classic túrán. A svéd tundrán barangolva rájöttem, hogyan közlekedhet 2000 ember úgy a természetben, hogy ne csapjon akkora zajt, hogy minden állat azonnal menekülőre fogja? ... Hogy miért jók a "közösségi túrák" és mit jelent a természetért rajongó emberek társasága a hosszú, egész napos baktatás után?

Fotó: Rideg Richárd
A svéd klasszik "Classic" célvonalát átlépve 2011-ben.

Azóta a Fjällräven Classic mintájára már Dániában, Németországban, Kínában és az USÁ-ban is kipróbálhatjuk a "klasszik"-élményt. Sőt, itthon is: a Fjällräven Vándortúrákon... De nem ebben az évben. Mint sok minden mást, ezt is elsöpörte a járvány. :(

Hogy mégse maradjunk le minderről és kedvet kapjunk a valóságban is kipróbálni valamelyik túrát, virtuális élményre hív idén a Fjällräven Classic TV.

Július 30-án reggel 7-kor indul a Classic Kína! Kattints ide, és barangold be te is a Qinghai tartomány lélegzetelállító, 3000 m magasan kanyargó ösvényeit a távoli vadonban! A következő hetekben Svédország, Nagy Britannia és az Egyesült Államok "classic"-jai csatlakoznak majd.

A klasszikus "Classic" 110 km-es, ikonikus útja Svédországban augusztus 7-én 16 órakor startol.

Az angliai Cairngorms Nemzeti Park kastélyok szegélyezte drámai tájain augusztus 27-én 12 órától lehet virtuálisan barangolni, szeptemberben pedig a Colorado tájain mutatkozik meg, miért is különlegesek a Fjällräven Classic túrái.

Fotó: Fjällräven

Az élő közvetítésekhez a Fjällräven közösségi média felületein, valamint a Fjällräven Classic honlapján lehet csatlakozni. A közvetítések a túrák végeztével a Fjällräven YouTube-csatornáján továbbra is elérhetőek lesznek. A virtuális túraélményhez világszerte bárki csatlakozhat.

Korábbi Fjällräven Classic TV közvetítések:

A Classic Németország első, második és harmadik napi, allgäui túráját ide kattintva nézheted meg!

A Classic Dánia első, második és harmadik napi, füves dombokon futó ösvényeit ide kattintva ismerheted meg!

Fotó: Fjällräven