A tűző napsütés, a tartósan 30 °C feletti hőmérséklet, a rovarok, a dús aljnövényzet a tapasztalt túrázókat is próbára teszi. A ruházat és a felszerelés megfelelő megválasztásával, kellő folyadékpótlás biztosításával azonban a nyári hőségben is bátran útnak indulhatunk. A Fjällräven kiemelt figyelmet szentel a nyári túrákhoz szánt ruházatok és felszerelések fejlesztésének.  

Jól szellőző, strapabíró öltözet

Fontos, hogy a kiválasztott darabok egyszerre legyenek jól szellőzőek és könnyűek, ugyanakkor erős, tartós anyagokból készüljenek. A hűvösebb erdők, a váratlan eső miatt azonban a kánikulában is szükség lehet második rétegre, amit könnyedén el is csomagolhatunk. A számos szellőzőnyílással ellátott High Coast Hydratic túrakabát kiváló útitársa a túrázónak és könnyen megbújik a hátizsákban is.

Fotó: Fjällräven

Lábak védelme

A sűrű aljnövényzetben még meleg időben is hosszúnadrágra lesz szükségünk lábunk védelmére, a felületi sérülések megelőzésére. Sőt, a rovarokkal is számolni kell! Az ilyen szakaszokat hátrahagyva azonban kényelmesebb lehet egy rövidnadrág. Érdemes ezért sokoldalúan használható, jól funkcionáló, szellőző és gyorsan lecipzározható szárú túranadrágot választani, mint például az Abisko Midsummer Zip-Off túranadrág!

Fotó: Fjällräven

Kényelmes felszerelés

Nyáron kifejezetten kellemetlen, ha a hátunk átizzad, de akár a bőrünk is kidörzsölődhet. A hátrész megfelelő szellőzésével ez elkerülhető. A Fjällräven Abisko Friluft hátizsák kifejezetten a meleg, párás időre készült hálós kialakítása anélkül szolgálja a kényelmet, hogy az a teherbírás rovására menne.

Fotó: Fjällräven

Rovar- és napvédelem

Mindig legyen a hátizsákban szúnyog- és kullancsriasztó spray! Indulás előtt használjunk magas faktorú naptejet! Fejünket a napszúrás ellen külön is védeni kell! A Vardag Långtradarkeps sapka hálós kialakításának köszönhetően nemcsak véd, de kiválóan szellőzik is. Hasznos, ha olykor kicsit be is vizezzük a fejfedőt!

Fotó: Fjällräven

Rendszeres folyadékbevitel

A fokozott folyadékvesztés könnyen dehidratációhoz vezethet, ezért fontos a napi legalább 3-4 liternyi folyadékbevitel! Igyunk legalább óránként, vagy gyakrabban! Hasznos utánanézni a vízvételi lehetőségeknek, melyben kiváló segítség a Közkutak mobilapplikáció! Tárolóedényünk jó, ha minél tovább megőrzi a víz frissességét, melyre kiváló lehet a duplafalú Primus Klunken palack, melyet ráadásul könnyen a hátizsákra is rögzíthetünk. (X)