amnh.org

Mint egy félrelépő vegetáriánus, aki olykor titokban bedob egy-két falat jamón serranót, úgy tűnik, néhány, eddig keményvonalas növényevőnek gondolt dinoszaurusz is fogyasztott alkalmanként kisebb gerinctelen állatokat. Legalábbis ezt tükrözi néhány nemrégiben megtalált kövület, az úgynevezett...

cloudlineapparel.com

Attól, hogy jönnek az esős, hűvös időszakok, nem feltétlenül kell lemondanunk a természetjárásról és a kinti mozgásról a szottyos őszben sem. Az erdő ilyenkor is él, maradj aktív az őszi-téli félévben is!

Francsics László

Sculptor (szobrász) csillagkép az őszi estéken épp csak a déli horizont felett delel. Az NGC 253-ként ismert égitest az égbolt harmadik vagy negyedik legfényesebb galaxisa (a Magellán-felhőket leszámítva).

Egyedi módon tette fel kérdését a táblára író feltehetően kerékpáros természetjáró a jászsági különleges madárvédelmi terület határvonalán húzódó kövesút mentén.

A Kanári-szigetcsoport, Spanyolország és egyben az Atlanti-óceán legmagasabb csúcsa a 3718 méterrel a tengerszint fölé emelkedő vulkáni kúp. Természeti értékei miatt környékét, a Teide Nemzeti Parkot 2007-ben az UNESCO-világörökségek közé sorolták.

Ladányi Tamás asztrofotográfus, rendszeres Földgömb-szerző. Most megjelenő albumát Farkas Bertalan is ajánlja: “A fotográfus kameráján keresztül képes űrutazásra invitálom az olvasót Földünk öt kontinensén keresztül a csillagok világába. A csillagképek más arcukat mutatják az északi és a déli...

Nasa Jet Propulsion Laboratory

Az egyik legismertebb kép a Naprendszerből: a Szaturnusz, gyűrűivel. A Cassini-Huygens űrszonda 1997-es indítása óta képek százezreit küldte haza a Naprendszerből.

Yellowstone, a világ legrégebbi nemzeti parkja. A 6 perces videó megmutatja, milyen az őszi vadon. Ráadásul, lent a mélyben, a képkockákon látható iszapfortyogók, hévízek és gejzírek alatt egy szupervulkán lapul.

Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest belvárosában, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi...

feel-planet.com

A sziklás tengerpartok látványa vadregényes. A változatos formakincsű partokat az állandóan mozgásban lévő tenger vize formálja, faragja, bontja, folyamatosan átalakítja.

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink