A dm két módon is segíti a civilszervezeteket. Egyrészt társadalmi felelősségvállalásán belül termékadományokkal támogatja a közhasznú szervezeteket, másrészt lyázati támogatással karolja fel elképzeléseiket. A drogerie markt hisz a civilszervezetek helyi közösségépítő szerepében, ezért hívta életre a “Jótettekkel egy jobb világért programját. Nem kevesebbre vállalkozik a program, minthogy arra ösztönözzön mindenkit, ismerje meg saját szomszédját, a közvetlen helyi közösséget. A mai kitágult, információktól hemzsegő világban, amikor sokan leginkább a távoli dolgokra figyelnek, világeseményeket követve, és a Facebookon karolnak fel ügyeket, még inkább szükség van a helyi összefogásokra.

A vállalati kezdeményezés célja, hogy támogassa a civilszervezetek elképzeléseit három kiemelt szektorban, az egészséges életmódra nevelés, a szociálisan hátrányos helyzetben élő családok és gyermekek segítése, valamint a környezetvédelem területén. A program keretén belül a nyertesek az 500 ezer forintos anyagi támogatás elnyerése mellett személyi segítséget is kaphatnak. A dm ugyanis évek óta, hagyomány jelleggel lehetővé teszi saját munkatársai számára, hogy önkéntesként aktívan részt vehessenek a projektkivitelezésben.

Civil álmok valósulnak meg…

A “Jótettekkel egy jobb világért” kiváló alkalom arra is, hogy megismerhessünk Magyarország területéről kezdeményezéseket, amelyek eddig forráshiány miatt nem segíthették a helyi közösségek életét. A drogerie markt jóvoltából a támogatás elnyerésével elérhetővé válnak a civil álmok.

A kezdeményezés már az első évben nagy sikernek örvendett. Megvalósult többek között a Gyöngybagoly védelmi Alapítvány Száll a bagoly fészkére Ökoterápia Programja. Pedagógusoknak pedig elkészült a Belevalók ingyenes diabétesz oktatóprogram az Egy Csepp Figyelem Alapítványnál.

2017-ben ismét számos különböző, a kisközösségeket segítő, támogató pályázati ötlet érkezett be, amelyekből 30 került a közönség elé szavazásra. Végül 10 nyerte el a támogatást. Nyíregyházán családok átmeneti otthonában élők esélyegyenlőségét segítették, míg Szigetszentmiklóson és Ráckevén fogyatékkal élő családok sportolását támogatták. Pázmándfalun élményszigetet hoztak létre, Szegeden tanösvény épült, Békésben pedig átadtak egy innovatív kertet. Volt a nyertesek között szemléletformáló hétvége, integrált közösségi program, értelmi-, mozgássérült, vak fiataloknak lehetőség a barlangi eszközök kipróbálására. Jól érzékelhető, hogy a civil kezdeményezések milyen széles spektrumon próbálnak segíteni a környezetükben élőknek.

Közel 62 ezer civil szervezet van bejegyezve ma Magyarországon, lehetőséget keresve saját ötletei megvalósítására. A projekt nekik segíthet. Most 2018 májusában ismét lehetőség nyílik pályázni és a dm születésnapjára való tekintettel idén nem 10, hanem 25 nyertes t hirdetnek.

Ön is civil szervezetet képvisel?
Fussa át programötleteit
és nézze meg az idei pályázati lehetőség feltételeit itt!
A 2018-as pályázati startpisztoly most május 2-án dördült el
és a befutókat május 31-ig várja a dm.

(X)