Fotó: Morvai Szilárd
Öreg rétisas hajnali terepszemléje a puszta felett

A három nap alatt szolgáltatott adatok tudományos elemzésével a hazai természetvédelmi szakemberek friss képet kapnak majd az itt telelő és költő állomány helyéről és nagyságáról. A fokozottan védett természeti értéket képviselő sasfajokat számba vevő lapokon helyet kapnak négy hazai sólyom faj, ölyvek, karvalyok és rétihéják adatai is.

Fotó: Morvai Szilárd
Fiatal rétisas kiszáradt tómederben

Ragadozómadarak pontos fajmeghatározásához megfelelő szaktudás és rutin szükséges - többek közt azért, mert a megfigyelések a hideg januári levegőben, nem ritkán 1000 méteres távolságból történnek.

Fotó: Morvai Szilárd
Portré

A sasszinkron évről évre több embert mozgósít, egyre több ember figyelmét kelti fel e gyönyörű madarak sorsa. Ez - örömteli módon - szoros összefüggésben van populációjuk nagyságával. Az érdeklődés növekedése remélhetőleg megmarad, és korosztálytól függetlenül egyre többen csatlakoznak majd az évente megrendezett eseményhez.

Fotó: Morvai Szilárd
Öreg és fiatal parlagi sas száraz akácon

Az idei három napos szinkronmegfigyelés második napján kerül megrendezésre az 1. nyílt Sas Nap. A Jászberényi Sasközpontban a HELICON LIFE munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt.

További részletek: itt a Helicon Life weboldalán

Fotó: Morvai Szilárd
Öreg rétisas pár