Az iskolákban általában sok időt beszélgetek a tanárokkal, érdekel, hogyan élnek, és hát a vendégszeretet pedig hordoz egyelőre. Így az iskolák információs pontok is számomra: amikor például vizet kértem az egyik iskolában, figyelmeztetek, "Be very careful"... Az a csendes 13-as út egy szörnyeteggé változott! És valóban, annyira sűrű, gyors a forgalom, hogy bukósisakkal együtt is muszáj volt visszafordulnom, és egy kisebb úton folytatnom.

Fotó: Kovács Tamás
Indulás előtti éjszakán készült a kép, csak a rend kedvéért... Az idő rövidsége miatt kicsit kaotikus lett a teríték. Reggel azért meglepő volt a bringa tömege: a mérlegelésnél ő győzött.

Megérte... megint a töltés felé haladtam, óriási több ezres tehenészetek, szállt a szilázs finom illata, a szója még lábon volt, de pörögtek a traktorok minden irányban.

Fotó: Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
Kotorékot kerestem magamnak estére, itt épp egy vasút és út közti keskeny akácos - szilesre leltem. Este vonultak a darvak, rágott valami egér mellettem (őt eltessékeltem). Picit kertészkedtem a bozótban és fel is építettem a váramat. Kis vacsora után hosszú alvás jött...

Esténként kisebb erdőkben szállok meg. Így reggel kakas helyett őzbakok ébresztenek.

Fotó: Kovács Tamás
Hordozható lakhatásom belülről

Bár megígértem az otthoniaknak - akik jól ismernek, hogy biológia tanárként egy-egy állat megfigyeléséért mit meg nem teszek - hogy semmilyen állatot nem kergetek, és nem is fogom meg őket. No, de, ezt nem lehetett kihagyni… (át is futott a fejemben, hogy varjú koponyám még nincs a kosdi iskolai biosz vitrinben)... egy törött szárnyú vetési varjú ült a bozótban, kis kergetés, még a bringa is eldőlt, de meg is fogtam. Sok esélye nem lesz felgyógyulni, ezért bevittem egy gazdaság udvarára, hátha megtartják házi kedvencnek.

Fotó: Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás

A Tiszát elkísértem a Dunába ömlő torkolatáig. Ott megettem az utolsó túrórudim. Erről a Földgömb instasztorijában meg is emlékezem. :) ( Instagram: @foldgombmagazin - fókuszba helyezett sztori.)

Fotó: Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
Egy méhész kaptárak mellett nem megy el szelfi nélkül